IJzersulfaat
IJzersulfaat
IJzersulfaat

€24,00

Levertijd: 1-2 dagen
 

Omschrijving:

Ijzersulfaat (10kg)  is een effectief middel tegen mos. De aanwezigheid van mos in een gazon is nooit op één oorzaak terug te voeren, maar te zure grond, onvruchtbare grond, te natte grond en ook te kort maaien kan er aan bijdragen. We kunnen zeggen dat alle factoren die kale en dunne plekken in een gazon doen ontstaan, het mos een kans geven.

De beste methode om gazon mos te bestrijden is het wegnemen van de oorzaken, waardoor het zijn kans heeft gekregen. In een dichte grasmat kan mos niet welig tieren, maar als het er eenmaal is moet het natuurlijk worden verwijderd. Hiervoor kunt u  IJzersulfaat gebruiken, die er al snel voor zal zorgen dat het mos afsterft.

 

Je kunt hiervan 5-7 kg per 100m² geven, met zand als vulstof. Het toepassen van ijzersulfaat kan het best bij droog weer en herhaal de behandeling indien nodig. Dat het mos afsterft, kunt je duidelijk zien doordat het mos geel en later bruin/zwart zal kleuren. Nadat het mos is gedood, dien je het met een verticuteerhark of -machine uit het gazon te verwijderen en af te voeren.

Tip 1: Let op dat je stenen, afsluitingen of geplaveide wegen niet stooid met ijzersulfaat… dit geeft roestige, bruine ijzervlekken die niet weg te krijgen zijn.


Bekalken voorkomt mos!
Bij een grond die zuur is, is kalk de beste oplossing om mos te bestrijden. Korrelkalk zorgt voor de meest ideale zuurgraad, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen door de wortels van het gras en het mos uitdroogt.